Rabu, Mac 11, 2015

Ringkas.

Assalamualaikum dan selamat petang...

Setelah sekian lama ibu tak hapdet blog harini tetiba rasa teringat dan ada kelapangan nak melapuk kat sini. Memang lama sesangat ibu tak bebel kot sini kan. Punya bnyk cerita tak share. Tp petang ni ibu ingat ibu nak share seringkas mungkin apa yg ibu teringat dan sempat untuk share.

Okeh.. mola2 skali mestilah ibu nak share pasal family ibu yang tak lama lagi akan bertambah keanggotaan ahlinya, heh he. Now ibu tgh preggy ank yang kelima..dah nak masuk 6 bulan. tapi jantinanya idok tahu lg.. Ayah ajak g scan hujung bln nanti... In Shaa Allah.

Ni nak share kisah ank2 kesanyangan yg lain pulak.. Ammar macam biasa..sebagai anak sulung, dari kecil lagi dah boleh nampak kebertanggungjawaban dia... Alhamdulillah. Tp sebagai seorang kanak2 berusia 6 tahun kenakalan dan perhatian masih dalam pemantauan ibu dan ayah lagi.. Ammar masih lagi tadika di tadika Kemas seperti tahun sebelum ni sebab permohonan ke pra-sekolah tidak berjaya...(salah ibu sbb mohon sebuah sekolah sj..patut stand by 2 ka 3 buah sekolah yg lain). Cuma kali ni Ammar ke tadika bersama adik-adiknya... si kembar Amzar dan Amsyar. 

Amzar dan Amsyar masih aktif seperti sblm2 ni.. kekadang pening kepala jugak dengan pe'el budak dua orang ni.. Kejap elok kejap bergaduh..Nama pun budak2 kan. Tapi sejak dua menjak masuk musim panas ni ibu sedih dan ada sikit kerisauan dgn kesihatan Amsyar.. dengan demamnya, kekadang nampak mcm sesak nafas.. kesian tgk.. Alhamdulillah la ank2 ibu ni senang makan ubat dan bnyk minum air.

Apa cerita pulak dengan Qaisara?... Hurmm biasalah, org tua- tua kan pernah cakap kalau budak nak dpt adik ni ragam dia lain sikit.. Mungkin ada betulnya sbb sejak dpt tahu yg ibu ngandung.. Qaisara makin rapat dgn ayah.. di tambah pulak dgn sifat 'merap' dan tak reti duduk diam dia.. memang ayahnya kena sabar banyak lah. Thanks ayah!

Ayah?... Alhamdulillah sekarang kami sekeluarga dah berkumpul semua dalam satu rumah. Ayah dalam proses peralihan setelah memilih untuk berhenti dari kerjaya sebagai seorang askar. Ayah buat peralihan di Pejabat Vaterinar Jitra sekarang ni sampailah bulan Mei nanti.. Okeh.. ibu nak kena stop kat sini dulu sbb tetiba ada urusan.. nnt ibu sambung citer. kalo tak citer pn ibu share gambo2 ja naa...

Sekian.

 1st day sessi persekolahan 2015

 Hero-hero ibu dan ayah

 Qaisara sblm potong rambut

 Neh plak bila dah dipotong rambutnyer

Chenta hati ibu.. (abaikan cara duduk si Amzar dan keseksian Qaisara)

Rabu, Ogos 20, 2014

Kami Lurve Kalumpang (Part 1)

Salam alaik... hai oullsss...

Alang-alang rajin sejak dua menjak ni dan la ibu nak hapdet blog ni..nnt dah segan kaluuu ibu tinggal plak setahun baru nk hapdet...lpas tu dan la bersawang habeh blog ni kan,

Bukan nak rajin apa pun...rajin nk boh gmbaq ja..biaq gambaq yang cerita na.. Ni part 1 ibu nak cerita betapa bebasnya anak2 ibu 'berhorey' nun kat atas bukit sana.. kat dusun arwah atuk. Banyak lg gambaq..tapi xdak plak kt dlm pc ni..nnt hado ibu edit masok naa... lpas tu nk habaq siap-siap (awal-awal) nnt part 2 ibu nak share ayaq terejun sg.inki, kalumpang... pic lama sbnqnya tp nk share jugak sbb ada antara kawan2 ibu dan bos2 ibu yg dok nak tgk mcm mana rupa ayaq sungai tu... (nak kena balik cari gambaq dulu la). Ni rasa macam beletiaq panjang dah..td kata biaq gambaq ja cerita kan... so jom layan..

Si Kecheq tu tak nak berdokong na..jalan sendiri dr kereta naik ke atas

Semua- semua Yang Di Atas Belom Mandi.... huh

Dah sampai pondok





Ayahnya Bawak Raga Nak Collect Hasil

Dah nak mula main neh

Ammar yang cemerlang

Qaisara & Amsyar...syok no hampa main 'pasiaq'

Dua beradik ni kat rumah mcm anjing dgn kucheng...main pasiaq kalu jadik ngam plak ho..

Enchek suami bersama kekandanya menyiang ikan...si kekandanya ternak di kolam.. (lupa nk load gmbr kolam ikannyer yg ahkak suka tu)

Okeh, stop dulu na... harapan ibu apa yg ibu share kat blog ni boleh jadi memori untuk anak-anak ibu kenang bila besaq nanti. sekian... jumpa nnt dkt part 2.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...